maandag 18 maart 2013

De grote kittens zijn gevaccineerd
Nog maar een weekje en dan vliegt het oudste nest uit. Gelukkig blijft Monty nog iets langer en Mariposieta, die nu overgedoopt is en naar de prachtige naam Ma Belle Michelle gaat luisteren, blijft zelfs nog 2,5 week langer omdat zij dan samen met het katertje Crook van het jongere nest, naar Amsterdam gaat verhuizen.
Vandaag werden de kittens van Tresca twaalf weken oud en dat hebben we gevierd met een vaccinatie. Ook niet leuk voor ze; iedere 'heuglijk' feit wordt gevierd met iets nuttigs als een ontworming (de laatste keer was toen Crook en Bobby over de kilo heen waren) en zoals nu de vaccinatie. Eerder waren alle kittens en de bij hun verzorging betrokken volwassen katten weer ontwormd en nu maar hopen voor alle wachtenden dat het aanmaken van de antistoffen door de vaccinatie. Hun eetlust heeft er nog niet bepaald onder geleden. Ik moet ze vooral nu eventjes remmen op dit gebied om te voorkomen dat er iets mis met ze kan gaan.
Shamina was de eerste die ontdekte hoe je over het traphekje kan klauteren dus om ongelukken op de trap te voorkomen, gaan ze sinds die dag mee naar de slaapkamer. Over het algemeen duurt het niet al te lang voordat ze in slaap vallen maar een enkele keer voel ik me als Simon van Simon’s Cat (die tekenfilmpjes zijn een aanrader). Wakker worden, is een feest. Allemaal uiterst tevreden, spinnende en knuffelige kittens om me heen. Het komt goed uit dat we nu deze gewoonte hebben want Monty heeft ontdekt hoe hij door het tunneltje door de schuur kan en zoals bij alles doet voorbeeld volgen. Overdag houden we een extra oogje in het zeil want om steeds dat luikje af te sluiten zou heel sneu voor de andere katten. Het voorjaar staat voor de deur en de vogeltjes zingen. Dat heeft altijd de interesse van de katten.
Door het griepgebeuren bij mezelf zijn er minder vaak foto’s gemaakt dan anders maar gelukkig hebben we ook leuke foto’s gekregen van onze bezoekers van de laatste tijd. En zelfs een filmpje, gemaakt door Esmé (waar Bobby Nelson over een paar weken komt te wonen). http://www.youtube.com/watch?v=9JG-NIf6RDo Zelfs de oude Pici, donkergrijs hondje dat eerdaags haar 16e verjaardag hoopt te vieren, loopt gezellig tussen het bezoek en de katten door met haar geliefde Kong in haar bekje. Eesz zit gewoon daar waar je de meeste aaieenheden kan krijgen. Zij denkt al jaren dat al die mensen die hier voor de katten komen, speciaal voor haar komen. Ik haal haar niet uit haar droom – met haar bijna 14 jaar moesten we dit maar zo houden.
Ondertussen zijn de kittens weer aan hun ballet begonnen. De meesten gelukkig met roffelpootjes over de vloer maar een enkeling scharrelt over de tafel en zelfs over de kast. Soms maken ze het wel heel erg bont en blijkt er heel wat van de kasten, kastplanken en tafels te kunnen vallen. 


Alle aandacht voor het bezoek op de bank.

Bobby


Bobby, foto van Esmee

Shamina

Jack geniet ook altijd extra van bezoekers.

Marley

Crook
Crook

Met tante Lexie
Marley

Marley

En nog een keer Marley.

Maar Monty was ook zo aardig om voor me te poseren.Slaperige Monty.


Shamina
Ma Belle Michelle. 
  

Bobby

Erg handig dat Bobby donkerder is dan Crook.
 Helaas schitterde Ruby door afwezigheid op de laatste foto's al staat ze natuurlijk wel op de groepsfoto's maar als compensatie hebben we deze bijzonder originele foto van haar samen met haar moeder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten