vrijdag 2 november 2012

Nog één week wachten en de testenOmdat het niet mogelijk is om op m'n website een nieuw topic aan te maken en ik vind dat de kittens van Tresca en Iago, waar we zo naar uitkijken, niet zonder alle toeters en bellen op deze wereld mogen komen, maak ik alvast deze blog voor ze. Best mogelijk dat het tegen de tijd dat ze er zijn wel weer mogelijk is dit nestje een topic op (mijn nieuwe) website te geven, maar het volgen van de zwangerschap is veel te mooi om dit zo maar voorbij te laten gaan.
Vandaag, vrijdag dus, is het precies twee weken geleden dat Iago Tresca heeft gedekt. Over één week kunnen we dus zien of de dekking gelukt is en of Tresca zwanger is.
Iago is een nog jonge kater die als huisdier bij Wouter en Nadine leeft. Hij is een zoon Zagato en Sarah, een van de Bodegraafse prinsjes en prinsesjes. Van deze twee nestjes staat het topic op mijn site.


Oorspronkelijk was de naam 'prinsesjes' voor de moedertjes Sarah en Sophia bedoeld maar zij zijn vanwege hun moederschap bevorderd tot koninginnetjes.

Wij hadden het voorrecht om één van de sorrel katertjes te mogen uitzoeken en onze keuze viel toen op Iggy. Helaas bleek hij, en dat vond een keurmeester op de show toen ze al ruim drie maanden oud waren, een minuscuul staartfoutje te hebben. Fok nooit met wat je niet wilt terugzien en zo'n simpel staartfoutje kan bij de nakomelingen in de zoveelste generatie nare gevolgen hebben dus wij konden hem niet in ons huishouden opnemen. Gelukkig zochten mensen hier in de buurt ook een 'rode kater' dus Iggy is heel goed terecht gekomen. Alleen wij hadden geen nieuwe rode man voor onze kattenfamilie. Maar we hadden gewoon niet goed gekeken! De grote broer van Iggy was er zelfs al helemaal goed voor gaan zitten. Iago zit op zijn mooist vooraan op de foto. Toeval bestaat niet en zijn mensen waren ook nog bereid om zijn castratie wat uit te stellen!

Iago, als kitten en nu de a.s. vader van het nestje van Tresca.


Iago met zijn mensen op de Outsiderdag
Iago tijdens zijn logeerpartij bij ons
Iago tijdens een nieuwe versierpoging
Iago ín het verjaardagscadeau van zijn baasje.
Hij lijkt aan te voelen dat er wat in zijn leventje aan het veranderen is.


Iago heeft zich kranig gehouden. Het is echt niet makkelijk voor een jonge kater, in het territorium van een andere kater, onze Jack, zich zodanig veilig te gaan voelen om een poes te gaan verleiden. Gelukkig verleende Tresca ook alle medewerking maar tot vijf minuten voordat het lukte, dacht ik dat het deze keer bij een wenlogeerpartij zou blijven.

Hier hoort natuurlijk ook een rijtje foto's van Tresca bij. Alles over wie en hoe zij is staat hier SC&NW Korvafori Tresca di Shirezah

Foto uit 2008
Wij saampjes tijdens een raspresentatie in 2009
Bij het baasje
Met een foto uit 2010 op de kalender van OverDieren van 2012
Onze topshowkat. Zelfs al Supreme Champion bij de FIFe! 
Met haar twee verrukkelijke kittens Jorca en Jewel van haar vorige nestje.
Het wildkleurpoesje Jewel is bij ons gebleven.


Indrukwekkende schoonheden met nog charmantere persoonlijkheidjes is geweldig maar dit valt allemaal weg wanneer de gezondheid niet goed is. Gelukkig kunnen wij als fokkers dit heel goed onder controle houden dankzij de verschillende soorten testen en sinds we DNA-testen hebben, is dit zoveel makkelijker geworden. Somaliliefhebbers hebben ook nog eens het grote geluk dat de rasspecifieke kwalen recessief zijn. Dit betekent dat de dragers van bepaalde kwalen er zelf nooit aan zullen gaan lijden en dat zo lang maar één van beide ouders er vrij van is, dat er niets is om je zorgen over te maken. Tel hierbij de gemiddelde hoge leeftijden die Somali's behalen en dan begrijpt u waarom het zo'n feest is en blijft om nestjes Somali's te kunnen fokken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten